Επικαιρότητα

Με δύο «πρόσωπα» ο καιρός σήμερα, πού θα βρέξει: 35άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο

Σε τροχιά καλοκαιριού μπαίνει σταδιακά η χώρα, με τον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο να «σκαρφαλώνει» στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός σήμερα Πέμπτη 4/6 παρουσιάζει δύο πρόσωπα στην Ελλάδα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες εμφανίζονται στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα διατηρείται καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Αττική ο καιρός ξεκινά γενικά αίθριος, ωστόσο κατά το απόγευμα αναμένονται μερικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η εικόνα του καιρού θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογραμμίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε μία εποχή «όπου ευνοούνται οι χαλαζοπτώσεις ακόμα και οι έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις, οι κεραυνοί, και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά για τους αγρότες».

Από την Παρασκευή 5/6 περιορίζεται ξανά η αστάθεια, ενώ νέα πτώση θα σημειώσει και ο υδράργυρος με μέση θερμοκρασία τους 30 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα σημειώσει νέα άνοδο αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button