Επικαιρότητα

Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 19χρονο φοιτητή – Λήφθησαν νεφροί και ήπαρ

Δώρα ζωής με τον θάνατο του πρόσφερε 19χρονος φοιτητής στα Ιωάννινα, ο οποίος κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός. 

Σήμερα το πρωί η ομάδα μεταμοσχεύσεων ολοκλήρωσε με επιτυχία τη λήψη οργάνων (νεφρών και ήπατος) που προσφέρθηκαν για δωρεά, από νοσηλευόμενο ασθενή με εγκεφαλικό θάνατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το epirus gate, πρόκειται για τον 19 χρόνο φοιτητή από τα Ιωάννινα που είχε αυτοπυροβοληθεί μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της γιαγιάς του πριν μερικές εβδομάδες.

Οι συγγενείς του είχαν αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να χαρίσουν ζωή μέσα από τον δικό τους άνθρωπο, καθώς εξ αρχής ο άτυχος νέος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και όλα έδειχναν ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου από την πλευρά της εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δότη ευχαριστώντας την παράλληλα για το μεγάλο δώρο να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας με τη δωρεά των οργάνων, καθώς και τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, το προσωπικό της ΜΕΘ και τη χειρουργική ομάδα λήψης των οργάνων, οι οποίοι διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο υπό το συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button