Κόσμος

Αγγλία και Ουαλία χάνουν το «σήμα κατατεθέν» τους – «Λουκέτο» σε 50 παμπ κάθε μήνα

Πενήντα παμπ αναγκάζονται να κλείσουν κάθε μήνα στην Αγγλία και την Ουαλία, με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα για τους αγαπημένους χώρους εστίασης να είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος της κρίσης. 

Ο αριθμός των ανοιχτών παμπ μειώθηκε σε 39.096 το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τους επαγγελματίες του κλάδου να προειδοποιούν πως οι αυξήσεις φόρων που έχουν προαναγγελθεί για το 2025 θα επιτείνουν το πρόβλημα, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας πληροφοριών ακινήτων Altus.

Ο συνολικός αριθμός περιλαμβάνει επίσης τις παμπ που είναι κενές και προσφέρονται για ενοικίαση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των παμπ που λειτουργούν είναι ακόμη μικρότερος.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι παμπ που έχουν «εξαφανιστεί» είτε έχουν κατεδαφιστεί ή/και έχουν μετατραπεί σε άλλους τύπους χρήσης όπως σπίτια, γραφεία ή ακόμα και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την Altus.

Το ποσοστό κλεισίματος είναι χαμηλότερο από το πρώτο εξάμηνο του 2023, όταν εξαφανίστηκαν 383 παμπ, που ισοδυναμούσε με το κλείσιμο 64 παμπ κάθε μήνα.

Ο πρόεδρος φόρου ακίνητης περιουσίας στο Altus Group, Άλεξ Πρόμπιν προειδοποίησε ότι το επόμενο έτος θα είναι ακόμη πιο δύσκολο καθώς οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι αντιμέτωποι ένα «διπλό πλήγμα» επιπλέον κόστους λόγω του πληθωρισμού και της κατάργησης της ελάφρυνσης των επιχειρηματικών επιτοκίων.

«Στέρεψαν» οι ενισχύσεις που δόθηκαν στην πανδημία

Υπενθυμίζεται ότι, ο κλάδος έλαβε 100% επιδότηση από την κυβέρνηση από το 2020 έως το 2022 λόγω της πανδημίας του Covid-19. Στη συνέχεια, αυτό μειώθηκε στο 75%, αλλά θα κοπεί από τον επόμενο Απρίλιο. Η UKHospitality έχει υπολογίσει ότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει στις επιχειρήσεις επιπλέον 1.107.660.800 ευρώ και να οδηγήσει σε τετραπλασιασμό του κόστους των λογαριασμών για ορισμένες εταιρείες.

Εκπρόσωπος της British Beer and Pub Association δήλωσε πως «οι ζυθοποιίες και οι παμπ ρίχνουν δισεκατομμύρια στην οικονομία και η τεράστια συνεισφορά τους στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη, γι’ αυτό και κάθε κλείσιμο είναι καταστροφικό».

«Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον προϋπολογισμό για να μειώσει τα τέλη μπύρας, να μεταρρυθμίσει τους επιχειρηματικούς συντελεστές και να διατηρήσει την ελάφρυνση των επιχειρηματικών επιτοκίων κατά 75%, έτσι ώστε οι παμπ να μπορούν να παραμείνουν ένα σπίτι από το σπίτι».

Στη βορειοδυτική Αγγλία τα μεγαλύτερα προβλήματα

Η ανάλυση του Altus διαπίστωσε ότι η βορειοδυτική Αγγλία βιώνει τα μεγαλύτερα προβλήματα, με 46 παμπ να κλείνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Τα νοτιοδυτικά και τα ανατολικά της χώρας ακολουθούν με 37 «λουκέτα», ενώ η Ουαλία είχε τα λιγότερα κλεισίματα με 15.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρέιτσελ Ριβς, σκέφτεται να αυξήσει τους φόρους στο αλκοόλ καθώς προσπαθεί να καλύψει αυτό που οι Εργατικοί λένε ότι έχει δημιουργήσει μια τρύπα 26 δισεκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια οικονομικά.

Ωστόσο, αυτό θα είναι επιζήμιο για τους παραγωγούς κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίοι λένε ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της μεγαλύτερης αύξησης του δασμού τα τελευταία 50 χρόνια πέρυσι, όταν σημειώθηκε αύξηση 20% στο 85% των κρασιών.

Οι επιχειρηματίες καλούν την κυβέρνηση να παγώσει τους δασμούς στο κρασί και τα οινοπνευματώδη για τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε να επιτραπεί η ανάκαμψη των πωλήσεων.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button