Κόσμος

Νετανιάχου:«Αλλάζουμε τις ισορροπίες στο Βορρά» – Απειλές για συνέπειες από την Τεχεράνη

Την απόφασή του να ανοίξει και το μέτωπο με το Λίβανο υπερασπίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώ που τα θύματα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αυξάνονται ώρα με την ώρα και η Τεχεράνη απειλεί με επικίνδυνες συνέπειες. 

«Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά και αυτό κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου λέει ότι 182 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, σε χωριά και πόλεις, ενώ περισσότεροι από 727 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και παραϊατρικού προσωπικού.

Ο ισραηλινός στρατός είχε προαναγγείλει τις επιθέσεις από την προηγούμενη νύχτα, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να εντείνει τις επιχειρήσεις του και προειδοποιώντας τους αμάχους να απομακρυνθούν από κτήρια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

Για επικίνδυνες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν με τον εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί να καταδικάζει τις «εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές στο νότιο Λίβανο» από το Ισραήλ και τη δολοφονία «εκατοντάδων ανυπεράσπιστων ανθρώπων».

«Καταδικάζουμε έντονα τη σιωπή και την υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων δυτικών κρατών προς το σιωνιστικό καθεστώς και προειδοποιούμε για τη συνέχιση των εγκλημάτων του καθεστώτος κατά των Παλαιστινίων και την προσπάθειά του να επεκτείνει τον πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή. Θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες στη νέα περιπέτεια των Σιωνιστών», δήλωσε ο Κανανί.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button