Κόσμος

Νέα «μεγάλης κλίμακας» πλήγματα στην κοιλάδα Μπεκάα, προαναγγέλλει το Ισραήλ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις για να πλήξουν όπλα στρατηγικής σημασίας της Χεζμπολάχ, τα οποία βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε σπίτια στην κοιλάδα Μπεκάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καλώντας τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως.

«Οι εικόνες τώρα από τον νότιο Λίβανο είναι δευτερογενείς εκρήξεις όπλων της Χεζμπολάχ, που εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι στο οποίο επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα. Ρουκέτες, πύραυλοι, drones που προορίζονταν να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους, δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Προειδοποίηση για απομάκρυνση των κατοίκων

«Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτήρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά», τόνισε ο εκπρόσωπος των IDF.

Σε ένα μήνυμα στα αραβικά προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα του Λιβάνου, ο συνταγματάρχης αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβιχάι Αντραέ, δήλωσε ότι οι άμαχοι έχουν διορία δύο ώρες να φύγουν πριν ο στρατός ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές του εκεί.

Τουλάχιστον 182 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Στο μεταξύ, νέο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε από νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα 23/09 το Ισραήλ στον Λίβανο, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι έπληξε 300 στόχους της Χεζμπολάχ εντός της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου λέει ότι 182 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, σε χωριά και πόλεις, ενώ περισσότεροι από 727 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και παραϊατρικού προσωπικού.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button