Κολομβία: Ταύρος… σκαρφάλωσε σε κερκίδες σταδίου και τραυμάτισε θεατές

Τον πανικό σε φεστιβάλ στην Κολομβία σκόρπισε ένας ταύρος, προκαλώντας σκηνές τρόμου στην περιοχή Καστίγια του Κογιάιμα στην Κολομβία, όταν πήδηξε τον προστατευτικό φράχτη και… σκαρφάλωσε στις κερκίδες των θεατών.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ Corraleja, όπου το ζώο αφήνεται ελεύθερο στην αρένα και το κοινό συνηθίζει να το προκαλεί. Οι ζητωκραυγές ενθουσιασμού μετατράπηκαν σε κραυγές αγωνίας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Βίντεο από το σημείο καταγράφει τη στιγμή που ο ταύρος καταδιώκει ανθρώπους εντός της αρένας. Ξαφνικά, πηδά πάνω από τον ψηλό κόκκινο φράχτη και επιτίθεται στο πυκνό πλήθος των θεατών.
Μέσα στον πανικό, οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, ενώ αρκετοί πήδηξαν ακόμη και μέσα στην αρένα για να ξεφύγουν. Μία γυναίκα παρασύρθηκε και καταπατήθηκε από το ζώο, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε προσωρινά όταν ένας παρευρισκόμενος έπιασε τον ταύρο από την ουρά, δίνοντας χρόνο στους υπόλοιπους να απομακρυνθούν.
Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές αρχές. Ο Υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Τολίμα, Ρικάρντο Σουάρες, καταδίκασε το περιστατικό με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



