πολιτική

«Η γενιά σας θα βοηθήσει να επιλύσουμε τα προβλήματα» – Μήνυμα Μητσοτάκη στο διαγωνισμό Ρομποτικής

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου διεξάγεται ο παγκόσμιος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής και καινοτομίας First Global Challenge 2024 που φιλοξενεί για πρώτη φορά η Ελλάδα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (28/9) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καλωσήρθατε στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στον Πειραιά», είπε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες.

«Είναι τόσο ωραία αυτή η διοργάνωση. Υπάρχει τόσο μεγάλη θετική ενέργεια στην αρένα. Εκατόν είκοσι τρεις χώρες εκπροσωπούνται, πρόσθεσε.

«Επέστρεψα από τις Ηνωμένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ήμουν στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και λέω κοιτάξτε πραγματικά, η δική μας γενιά αντιμετωπίζει και μάχεται για το να για τις υπόλοιπες χώρες και μεταξύ μας διαφωνούμε.

Όμως εδώ υπάρχει τόση θετική ενέργεια, τόση συνεργασία. Πρόκειται για το να γνωρίσει ο ένας τον άλλον, να δημιουργηθούν φιλίες και να κατανοήσουμε την αξία του σεβασμού», υπογράμμισε ακόμη.

«Η Ελλάδα υπήρξε η γενέτειρα της δημοκρατίας, των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά πραγματικά σκεφτείτε όλους τους σημαντικότατους φιλοσόφους και μαθηματικούς που σκέφτηκαν όλα αυτά τα οποία εκτελούμε σήμερα εδώ.

Η δική σας λοιπόν γενιά θα μας βοηθήσει να επιλύσουμε τα προβλήματα του αύριο. Απολαύστε λοιπόν αυτή τη διοργάνωση, αυτές τις στιγμές και πραγματικά κρατήστε τις για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Καλώς ήρθατε και πάλι! Καλώς ήρθατε!

3 2 1. Προχωρήστε! Πάμε.», κατέληξε.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button