Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Ξεριζώθηκαν δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων – Ζημιές σε αυτοκίνητα

Η αλλαγή του καιρού που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Κυριακής, ήδη γίνεται αισθητή στην Θεσσαλονίκη όπου οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα με πτώσεις δέντρων και κλαδιών αλλά και με ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικότερα στην Θεσσαλονίκη, καταγράφονται πτώσεις δέντρων και κλαδιών λόγω των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την πόλη.

Ήδη, έως τώρα, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στην πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα και Χαριλάου.

Τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Πρασίνου, Βασίλη Διαμαντάκη να εφιστά την προσοχή όσον αφορά τις μετακινήσεις κάτω από δενδροστοιχίες και την αποφυγή παρκαρίσματος των αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button