Κόσμος

Ιατρείο του ΟΗΕ στη Γάζα είχε καταληφθεί από τρομοκράτες λέει ο ισραηλινός στρατός

Δεκάδες τρομοκράτες εξολοθρεύτηκαν σε κλινική της UNRWA του ΟΗΕ ενώ κατασχέθηκαν πολλά όπλα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) οι τρομοκράτες και τα όπλα ήταν κρυμμένα μέσα σε μια ιατρική κλινική που διευθύνεται από την UNRWA – την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, στη Ζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα.

Η κλινική «μετατράπηκε σε εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων» και κρησφύγετο, ενώ «εξολοθρεύτηκαν» «τρομοκράτες» που είχαν εγκλωβιστεί μέσα και πυροβόλησαν εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών της 162ης Μεραρχίας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο IDF στο «X».

«Μετά την εξάλειψη των τρομοκρατών, παρατηρήθηκαν πολυάριθμες δευτερεύουσες εκρήξεις, που υποδηλώνουν κρυμμένο απόθεμα όπλων», προσθέτει.

Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου πέρυσι, το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι περισσότερα από 450 μέλη του προσωπικού της UNRWA ήταν μέλη τρομοκρατικών ομάδων. Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απασχολεί περισσότερους από 13.000 ανθρώπους στη Γάζα, απέλυσε αργότερα εννέα υπαλλήλους τους, μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι μπορεί να είχαν εμπλακεί στην εισβολή της Χαμάς.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button