Κόσμος

Οι αγρότες στη Γαλλία απειλούν με νέες κινητοποιήσεις – «Παραλύστε την Ευρώπη»

Αντιμέτωποι με μια οικονομική κατάσταση που θεωρείται αφόρητη, οι αγρότες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες απειλούν να αρχίσουν ένα νέο κίνημα διαμαρτυρίας μεγάλης κλίμακας τον Νοέμβριο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (16/10).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BFMTV, ο Arnaud Rousseau, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτών της Γαλλίας (FNSEA), και ο Jérôme Bayle, ηγετική φυσιογνωμία των περασμένων αγροτικών κινητοποιήσεων, έκαναν λόγο για μια συντονισμένη και μεγάλης κλίμακας δράση.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικές δηλώσεις του στο TF1, ο Arnaud Rousseau επανήλθε στους λόγους της οργής των αγροτών. Για τον ίδιο, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν έχουν ακόμη τηρηθεί και τώρα αναμένονται συγκεκριμένα και απλουστευτικά μέτρα. Μέσω του προέδρου της, η κύρια αγροτική ένωση προειδοποίησε για ένα πρωτοφανές κύμα κινητοποιήσεων που θα μπορούσε κάλλιστα να επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη.

«Είπαμε ότι θα πάρουμε αποφάσεις τον Νοέμβριο», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο Arnaud Rousseau. Από την πλευρά του, ο Jérôme Bayle, αγρότης και εκπρόσωπος των οργισμένων συναδέλφων του, επιβεβαίωσε την απειλή αυτή σε συνέντευξή του στο «Actu Toulouse» που δημοσιεύθηκε αυτή την Τετάρτη (16/10), λέγοντας πως μια «μεγάλης κλίμακας δράση» θα μπορούσε να αρχίσει τον Νοέμβριο.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button