Κόσμος

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αναζητά πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία – «Αβάσιμες οι κατηγορίες», λέει η Μόσχα

Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Ρωσίας, η Δύση παραμένει σε επιφυλακή για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με το ΝΑΤΟ να προτάσσει τον διάλογο και την αποκλιμάκωση της κρίσης, δηλώνοντας παράλληλα ότι η Συμμαχία «πρέπει να απαντήσει» σε επιθετικές ενέργειες της Μόσχας. Μάλιστα κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει προσθέσει 7.000 ακόμη στρατιώτες κοντά στα τεταμένα σύνορά της με το Κίεβο.

«Ανησυχούμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει προσχήματα για μια ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε δει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες μέσα και γύρω από την Ουκρανία. Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην Ουκρανία. Έχουμε δει απόπειρες να προβληθούν προσχηματικές αιτίες για να δικαιολογηθεί η εισβολή στην Ουκρανία».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock