Κόσμος

Μασκ: Ένα εκατ. δολάρια κάθε μέρα σε πολίτη που θα υπογράψει το ψήφισμά του για την οπλοκατοχή

Με ένα εκατομμύριο δολάρια θα «επιβραβεύει» όποιον υπογράφει το ψήφισμά του στο Διαδίκτυο για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, ο Ίλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε σε συγκέντρωση που είχε διοργανώσει το Σάββατο (19/10) για την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου των αμερικανικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ πως θα επιλέγει τυχαία ένα άτομο από όσους υπογράφουν το ψήφισμά του κάθε ημέρα μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Για να αποδείξει πως εννοεί όσα υπόσχεται έδωσε μια επιταγή ενός εκατομμυρίου σε έναν παρευρισκόμενο στην εκδήλωσή του.

Ο νικητής ήταν ένας άνδρας εν ονόματι Τζον Ντρέερ, σύμφωνα με το προσωπικό της εκδήλωσης. Το μόνο κριτήριο, σύμφωνα με τον Μασκ, ήταν ότι είχε υπογράψει την αίτησή του ιδίου υπέρ της πρώτης και της δεύτερης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

«Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα» είπε ο Μασκ την ώρα που έδινε στον Ντρέερ την επιταγή.

Τα χρήματα αυτά είναι το τελευταίο παράδειγμα του πώς ο Μασκ χρησιμοποιεί τον πλούτο του για να επηρεάσει την πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση για την προεδρία ανάμεσα στον Τραμπ και τη δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις.

Ενδεικτική είναι η δήλωσή του: «Μου φαίνεται ωραίος τρόπος για να ξοδεύω χρήματα» ενώ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για «λογοκρισία».

Ο ρόλος της America PAC στην εκστρατεία του Τραμπ

Κομβικό ρόλο στις δράσεις του Μασκ, διαδραματίζει η America PAC, μια οργάνωση που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος με στόχο να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για την προεδρία. Η οργάνωση βοηθάει στην κινητοποίηση και την εγγραφή ψηφοφόρων για να ψηφίσουν τον Τραμπ σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους της.

Οι παρευρεθέντες στη χθεσινή εκδήλωση έπρεπε να υπογράψουν την αίτηση, επιτρέποντας έτσι στην America PAC να αποκτήσει τα στοιχεία περισσότερων εν δυνάμει ψηφοφόρων τους οποίους έχει αρκετές πιθανότητες να πείσει να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Τραμπ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button