Κόσμος

Υπερηχητικό αεροσκάφος «υπόσχεται» να κάνει το Αθήνα – Νέα Υόρκη σε μία ώρα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς, όταν θέλει να κάνει ένα υπερατλαντικό ταξίδι είναι δύο: η απόσταση και τα χρήματα. Για το δεύτερο πρόβλημα μπορεί να μην υπάρχει εύκολη απάντηση, αλλά στο πρώτο πρόβλημα υπόσχεται να δώσει λύση ένα νέο υπερηχητικό αεροσκάφος με την ονομασία «Stargazer M4» που σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του «Venus Aerospace» υπόσχεται να κάνει το Αθήνα – Νέα Υόρκη σε μία μόλις ώρα. 

Το νέο αυτό υπερηχητικό αεροσκάφος είναι ικανό να φτάσει σε ταχύτητα που φτάνει έως και εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου.

Το προηγμένο σύστημα πρόωσης (ώθησης) της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί οχήματα υψηλής ταχύτητας, όπως τα drone και τα αεροσκάφη, επιτρέποντάς τους να διανύουν τεράστιες αποστάσεις σε μεγάλα υψόμετρα και επιτυγχάνοντας υψηλές ταχύτητες με απαράμιλλη απόδοση.

Η Venus Aerospace είναι μια εταιρεία που αποστολή της είναι να επεκτείνει τα υπερηχητικά ταξίδια πέρα ​​από την απλή φαντασία. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα με έναν κινητήρα που ονομάζεται Ramjet Engine και είναι ικανό να φτάσει σταθερή ταχύτητα πλεύσης 4 Mach (δηλαδή έως και τέσσερις φορές την ταχύτητα του ήχου).

Οι επιβάτες του Stargazer θα μπορούν να ταξιδεύψουν σε υψόμετρο 110.000 ποδιών (35.528 μέτρα), σε αντίθεση με τα περίπου 38.000 πόδια (11.582 μέτρα) στα οποία μπορεί να ταξιδέψει ένα κανονικό εμπορικό αεροπλάνο, επιτρέποντάς τους μάλιστα να παρακολουθήσουν την αιθέρια καμπυλότητα της γης, σύμφωνα με το architecturaldigest.

Όπως υπόσχεται η εταιρεία «το Venus Stargazer είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία που προαναγγέλλει μια θρυλική αλλαγή για την ανθρωπότητα».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button