Επικαιρότητα

ΑΜΕΑ κατήγγειλε πως αστυνομικός του ζήτησε να αποδείξει πως… το χέρι του ήταν ακρωτηριασμένο

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και ηθοποιός από τη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε πως αστυνομικός στο τμήμα όπου προσήλθε για να βγάλει διαβατήριο, του ζήτησε χαρτί γιατρού για να αποδείξει πως το χέρι του ήταν ακρωτηριασμένο.

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Δημήτρης Αντωνίου αναφέρεται στη διαδικασία που ακολούθησε προκειμένου να βγάλει διαβατήριο, αρχής γενομένης από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο θα έκανε την αίτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένου πως στο κοντινότερο τμήμα – αυτό της Καλαμαριάς – δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία, χρειάστηκε να μεταβεί στους Νέους Επιβάτες, όπου «μόνο εκεί μπορούσε».

Η συνέχεια εκτυλίχθηκε με αντίστοιχο τρόπο σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr:

«Ο αστυνόμος είναι σοβαρός και κοιτάει όλα τα έγγραφα που χρειάζονταν. Μετά κοιτάει εμένα. Μετά κοιτάει πάλι τα χαρτιά. Μετά πάλι εμένα. Και μετά μου κάτι τη μαγική ερώτηση: “Που είναι το δεξί σου χέρι;;”. Μου πέρασαν πολλές απαντήσεις από το νου. Προβάδισμα όμως είχε μία: “Το άφησα στο σπίτι, γιατί μου ζήτησε η μάνα μου ‘’να της δώσω ένα χεράκι’’ με τις δουλειές”. Τελικά όμως δίστασα και είπα την αλήθεια» διηγείται ο Δημήτρης Αντωνίου, προσθέτοντας πως του εξήγησε ότι έχασε το χέρι του σε τροχαίο ατύχημα πριν χρόνια», εξηγεί ο κ. Αντωνίου.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button