Επικαιρότητα

Κάθειρξη 19 ετών ερήμην σε 27χρονο που κακοποιούσε την σύντροφό του και το βρέφος τους

Σε κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκε ερήμην από το στον Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, 27χρονος Ολλανδός υπήκοος που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά, σωματικά και ψυχολογικά τη σύντροφό του, ενώ δεν δίστασε να χτυπήσει και την νεογέννητη κόρη τους η οποία υπέστη κάταγμα.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, δικάστηκε ερήμην και κρίθηκε ένοχος, ομόφωνα, για τα εξής αδικήματα:

-Βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

-Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη τελεσθείσα σε βάρος εγκύου και σε βάρος ανήλικου μέλους της οικογένειας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

-Ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση.

-Εξύβριση κατ’ εξακολούθηση.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του επέβαλε συνολική κάθειρξη 19 ετών και 3 μηνών ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Έτσι ο καταδικασθείς, που φέρεται πως βρίσκεται εκτός Ελλάδας, αν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr η παθούσα σύντροφος κατέθεσε ότι γνωρίστηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον Απρίλιο του 2020 και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν να συγκατοικούν σε οικία της δυτικής Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στην αρχή όλα έβαιναν καλώς μέχρι που ο σύντροφος της άρχισε να εκφράζει έντονα ξεσπάσματα θυμού και βίας σε βαρος της. Από εκεί και πέρα τη χτυπούσε συχνά, με γροθιές, κλοτσιές και χαστούκια, με αποτέλεσμα αυτή να υποστεί σωματικές βλάβες.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την έγκληση που υπέβαλε η παθούσα. Ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε στην ανάκριση για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 25χρονης, πρώτη φορά τη χτύπησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2020. Δύο μήνες αργότερα η καταγγελουσα διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος και παρά την ανακοίνωση του χαρμόσυνου συμβάντος τα ξεσπάσματα βίας από την πλευρά του συντρόφου της εντάθηκαν. Ύστερα από λεκτικές διαφωνίες ο κατηγορούμενος συνέχισε την ίδια συμπεριφορά απέναντι στην Ελληνίδα σύντροφο του, κατά τη διάρκεια της κύησης ακόμη και με τη γέννηση της κόρης τους, τον Ιούλιο του 2021. Επιπλέον, απαγόρευε στην εγκαλούσα να έρχεται σε επαφή με τους συγγενείς της, να βγαίνει μόνη της ενώ της φώναζε καθημερινά απειλώντας την ότι θα τους κάνει κακό στους δικούς της.

Με χρήση έντονης βίας, την εξανάγκαζε σε συνουσία ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 την χτύπησε ξανά όταν αυτή αρνήθηκε να προβεί σε ερωτικές περιπτύξεις επειδή κοιμόταν η ανήλικη κόρη τους. Τότε, πήρε με τη βια το παιδί και το πέταξε με δύναμη στο κρεβάτι. Είκοσι μέρες αργότερα επειδή η ανήλικη έκλαιγε ανεξήγητα πήρε το παιδί και πήγε αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική όπου οι γιατροί διέγνωσαν οτι η μικρή είχε υποστεί κάταγμα δεξιάς κλειδας και έπρεπε να τοποθετηθεί νάρθηκας, όπως και έγινε. Αυτή η κάκωση προέκυψε ότι έγινε από τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα προς το παιδί.

Ο τελευταίος ξυλοδαρμός της συντρόφου απο τον κατηγορούμενο, οπότε την χτύπησε με γροθιές και κλοτσιές και αυτή έπεσε κάτω χτυπώντας το κεφάλι της, έγινε στις 19 Οκτωβρίου του 2021.

Για αυτό το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία και ο Ολλανδός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών αλλά ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Στο δευτεοβαθμιο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε και από τότε είμαι άφαντος.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button