πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι θολές ισορροπίες του συνεδρίου «αγχώνουν» τους κασσελακικούς

Τελειώνει σήμερα Πέμπτη η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις γνωστοί υποψήφιοι – Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης, Απόστολος Γκλέτσος – έχουν ήδη καταθέσει συμπληρωμένους τους φακέλους τους, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του πόθεν έσχες τους, ενώ με απόφαση της Κ.Ε. έχει αποκλειστεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 με 10 Νοεμβρίου στο «Gazi Live», ενώ είναι άγνωστο αν θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία.

Όπως κι αν έχει, αρκετοί κασσελακικοί αναγνωρίζουν τις δυσκολίες αναφέροντας με νόημα πως είναι πιο εύκολο για τον εκλεκτό τους να κερδίσει στις εκλογές από το να κερδίσει στο συνέδριο.

Σημειώνουν, πάντως, πως στην πλατφόρμα odikosmassyriza έχουν ήδη εγγραφεί περί τις 25.000, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ή έγιναν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και περί τις 5.000 εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η Πολιτική Γραμματεία εισηγηθεί αναβολή του συνεδρίου στην Κ.Ε. τότε αυτό μπορεί να συγκληθεί είτε με τις υπογραφές του 15% των μελών ή με σχετικές αποφάσεις του 25% των Οργανώσεων Μελών.

Αν γίνει το συνέδριο (ανακοινώθηκε χθες η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την οποία είχε γράψει το CNN Greece ότι αυτό και μόνο μπορεί να ανακηρύξει υποψηφίους), η πλευρά Κασσελάκη θα ζητήσει άρση της άρσης εμπιστοσύνης στον ίδιο, ανακήρυξή του ως υποψηφίου προέδρου κι εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής μαζί με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο απίθανη δεν θεωρείται η αποχώρηση της ομάδας των «100», η οποία τις τελευταίες ημέρες κρατά χαμηλούς τόνους, από το ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

Όσον αφορά τις προεκλογικές περιοδείες, ο κ. Κασσελάκης θα συναντήσει σήμερα υποστηρικτές του στη Χαλκίδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Κατερίνη, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης θα βρεθεί αύριο στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, στις 11.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ορφέας» της Κομοτηνής, ενώ στις 12.30 θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Στις 14.30 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους της μειονότητας, καθώς και των καπνοπαραγωγών.

Στις 19.00 ο κ. Πολάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στο Επιμελητήριο Έβρου.

Ο κ. Φάμελλος σήμερα, στις 10:30, θα επισκεφθεί το Μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102, Νίκαια) και στη συνέχεια το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Π. Τσαλδάρη 185, Νίκαια).

Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Παναγή Τσαλδάρη.

Αύριο ο κ. Φάμελλος θα μιλήσει στο Ηράκλειο.

Ανάμεσα, εξάλλου, στα πρόσωπα που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα την Τρίτη ήταν κι ο κ. Φαραντούρης, οποίος είχε διατελέσει και σύμβουλος ενεργειακής πολιτικής του πρώην πρωθυπουργού.

Φαραντούρης και Τσίπρας είχαν θερμό χαιρετισμό και συζήτηση παρουσία της Λούκας Κατσέλη η οποία την προηγούμενη εβδομάδα «φωτογράφισε» τον ευρωβουλευτή ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας, Φαραντούρης και Κατσέλη μοιράζονται, άλλωστε, την πεποίθηση ότι είναι ιστορική και κοινωνική ανάγκη η συμπαράταξη των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα, με τον κ. Φαραντούρη να θεωρεί πως αυτό πρέπει να γίνει με το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button