Κόσμος

Βούτσιτς: Νέοι ορίζοντες για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη – Τουσκ

«Ενθαρρυντικά» είναι τα μηνύματα που μετέφεραν για την ευρωπαϊκή πορείας της Σερβίας οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Πολωνίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ, κατά την επίσκεψή τους στο Βελιγράδι, αναπτερώνοντας την αισιοδοξία της χώρας, όπως σημείωσε ο πρόεδρός της, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τουσκ, οι οποίοι σήμερα είναι οι πιο ισχυροί πρωθυπουργοί που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μου μετέφεραν πολύ σημαντικά μηνύματα σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ και την πρόοδο της Σερβίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελπίδες για μια διαφορετική προσέγγιση

«Γνωρίζετε το σκεπτικισμό που εκφράζω συχνά γύρω από αυτό, αλλά τώρα με την επίσκεψη τους ανοίγουν νέοι ορίζοντες και δημιουργούνται νέες ελπίδες αν όχι για επιτάχυνση της διαδικασίας τότε για μία διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε ο Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι κατά την συνάντησή τους σε δείπνο διάρκειας τεσσάρων ωρών που παρέθεσε ο ίδιος στους ομολόγους του το βράδυ της Τετάρτης (23/10) εξετάστηκαν ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας επισημαίνοντας ότι τα «ενθαρρυντικά» μηνύματα που του μετέφεραν οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν αντίκτυπο και στην κοινωνία.

Δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη η ΕΕ χωρίς την Σερβία

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία την Πέμπτη (24/10) ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατά την πολωνική προεδρεία στην ΕΕ η ένταξη της Σερβίας θ’ αποτελέσει προτεραιότητα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη εάν δεν εντάξει στους κόλπους της την Σερβία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τουσκ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button