Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν 2-2: «Έσωσε» στο τέλος τον βαθμό ο «Δικέφαλος»

Tον πρώτο του βαθμό σε τρεις αγωνιστικές στη League Phase του UEFA Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέσπασε στο φινάλε ισοπαλία με 2-2 από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα και πλέον το έργο της για πρόκριση έστω και στα Play Off της διοργάνωσης γίνεται πάρα πολύ δύσκολο.

Οι παίκτες του 73χρονου Μίροσλαβ Κούμπεκ ήταν ανώτεροι, σκόραραν με τους Μίλαν Χάβελ (31′) και Ματέι Βίντρα (39′), ωστόσο δεν άντεξαν παίζοντας από το 70′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Σαμπσόν Ντουέ, φτάνοντας στις τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μείωσαν στο 84′ με τον Ταρίκ Τισουντάλι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα, σώζοντας τουλάχιστον το βαθμό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς σαν… υπνωτισμένοι. Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών, οι Τσέχοι βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δε μέτρησε. Από γλίστρημα του Γιόνι Ότο, η μπάλα έφτασε στον Πάτρικ Σουλτς που σούταρε με το αριστερό, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Πρινς Κουαμπενά Αντού είχε εύκολο έργο για να πανηγυρίσει. Έτσι πίστευε, τουλάχιστον, αφού έπειτα από τη χρήση του VAR υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δεύτερο καμπανάκι κινδύνου για την εστία του ΠΑΟΚ στο 7′, με τον Βίντρα να αστοχεί απελπιστικά προ του Κοτάρσκι, έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα.

Το γεμάτο πρώτο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με το δυνατό μα κι άστοχο δεξί βολέ του Ζόαν Σάστρε. Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντουέ πάνω στον Μπράντον Τόμας, ωστόσο Ουρς Σνάιντερ και VAR είχαν άλλη άποψη. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα, με μπροστάρηδες τους Μαντί Καμαρά και Γιάννη Κωνσταντέλια, όμως είχαν δυσκολία στη δημιουργία τελικών προσπαθειών.

Αντίθετα, η Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να βρει και πάλι δίχτυα κι αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Σέντρα του Καντού από τα αριστερά, ο Αντού βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να φτάσει αυτή στον Μίλαν Χάβελ που είχε εύκολο έργο για το 0-1 στο 31′. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία, ωστόσο (και) αυτή τη φορά είχε λάθος, με το VAR να κατακυρώνει το γκολ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Οι Τσέχοι έφυγαν στην κόντρα, ο Αντού ξεπέρασε τον Σάστρε και σούταρε, ο Κοτάρσκι δεν απέκρουσε σωστά κι ο Βίντρα σε κενή εστία έκανε το 0-2.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκαν στα αποδυτήρια εν μέσω αποδοκιμασιών. Φάνηκε να ξυπνούν, με το σουτ του Ότο να αναγκάζει τον Μάρτιν Γέντλιτσκα να αποκρούσει σε κόρνερ στο 48′. Δεν υπήρξε όμως, άμεσα, συνέχεια. Αντίθετα, με προβολή ο Βίντρα (51′) και με σουτ ο Αντού (54′) απείλησαν την εστία του Κοτάρσκι. Ακολούθησε η άστοχη κεφαλιά του Αντού στο 61′ κι ακόμη περισσότερα σφυρίγματα από την εξέδρα.

Ο Γέντλιτσκα ήταν στη θέση του και στην προσπάθεια του Τάισον στο 65′, με τον Λουτσέσκου να προχωρά σε τριπλή αλλαγή. Η αποβολή του Ντουέ στο 70′ έδωσε άλλο χρώμα στο ματς. Από σέντρα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο Φεντόρ Τσαλόφ λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, όμως ο Γέντλιτσκα έκανε την πρώτη πραγματικά δύσκολη επέμβαση στο παιχνίδι.

Ο οποίος είχε πιο εύκολο έργο να μπλοκάρει το αδύναμο πλασέ του αφύλακτου Κωνσταντέλια στο 80′. Κι ενώ η Βικτόρια Πλζεν απώλεσε απίθανη ευκαιρία στο 82′, με τον Κοτάρσκι να νικάει σε τετ α τετ τον Έρικ Γίρκα, ο ΠΑΟΚ μείωσε αμέσως μετά. Σέντρα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά, καλοζυγισμένη κεφαλιά του Τισουντάλι και 1-2 στο 84′, με την Τούμπα να… παίρνει «φωτιά».

Τισουντάλι (86′), Τσάλοφ (88′) και Ομάρ Κόλεϊ (90′) είχαν τις στιγμές τους, με τον ΠΑΟΚ να πολιορκεί την εστία των Τσέχων, με τη λύτρωση να έρχεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα με κεφαλιά, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Μαντί Καμαρά, για το τελικό 2-2. Άλλος χρόνος δεν υπήρχε ωστόσο οι αποδοκιμασίες μετατράπηκαν σε χειροκρότημα. Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί ο αγώνας-πρόκληση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στις 7 Νοεμβρίου.

Διαιτητής: Ουρς Σνάιντερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Τισουντάλι – Ντουέ, Μάρκοβιτς, Αντού, Γέντλιτσκα.
Κόκκινες: Ντουέ (70′).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66′ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76′ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (58′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (65′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66′ Τισουντάλι).
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Γέντλιτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γέμελκα, Χάβελ, Κάντου, Σόικα (77′ Τσερβ), Κάλβας, Βίντρα (69′ Γίρκα), Σουλτς, Αντού (73′ Χέιντα).

*Στις καθυστερήσεις και μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε ο προπονητής της Βικτόρια Πλζεν, Μίροσλαβ Κούμπεκ. Αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών, αμφότερες για διαμαρτυρία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button