πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριακή συμμαχία Κασσελάκη και Πολάκη – Περιοδείες των υποψηφίων όπου χωλαίνουν

Στις περιφέρειες που «πονάνε» εκλογικά περιοδεύουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά το συνέδριο, χθες έληξε η προθεσμία για τις εγγραφές νέων μελών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σύνεδροι το επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν και θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για τους συσχετισμούς.

Έτσι κι αλλιώς σχεδόν τα πάντα, αν όχι όλα, θα διασαφηνιστούν από την πρώτη ώρα του συνεδρίου με αφορμή τη συγκρότηση του προεδρείου του.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, οι κασσελακικοί θα αρνηθούν στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου να συμμετάσχουν στο προεδρείο και θα το καταψηφίσουν όταν έρθει η ώρα της έγκρισής του από το σώμα του συνεδρίου.

Αν αυτό συμβεί θα είναι και φανερό ότι θα διαθέτουν την πλειοψηφία, με τη σύμπραξη και των πολακικών οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τη δυνατότητα Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, σε μια άτυπη συμμαχία των δύο υποψηφίων.

Άλλωστε κι ο ίδιος ο κ. Πολάκης τις τελευταίες ημέρες επιμένει προγραμματικά κι αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο.

Όπως κι αν έχει, στο κασσελακικό στρατόπεδο ήδη διαμορφώνουν ένα αφήγημα μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών από τους σημερινούς διευθύνοντες το κόμμα και κατά την εκλογή των συνέδρων στην περίπτωση που απωλέσουν τους συσχετισμούς.

Όσον αφορά τον Νικόλα Φαραντούρη, χθες παρουσίασε τις δέκα συν δέκα προτάσεις του για την ανασυγκρότηση του κόμματος και της χώρας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Πεύκη.

Περιοδείες

Σε σχέση με τις προεκλογικές περιοδείες οι υποψήφιοι πρόεδροι επισκέπτονται περιφέρειες που «πονάνε» εκλογικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει αυτές τις ημέρες ξανά στη Μακεδονία όπως και στη Θράκη. Ο έκπτωτος πρόεδρος χωλαίνει και στη Βόρεια Αθήνα – προπύργιο πάλαι ποτέ και της Ομπρέλας – ενώ αντιθέτως παρουσιάζεται πολύ δυνατός στην Α’ Αθήνας και στην Κρήτη.

Πολύ δυνατός στη Μεγαλόνησο, για ευνόητους λόγους, είναι κι ο Παύλος Πολάκης, καθώς και σε μεμονωμένες πόλεις όπως στα Γιάννενα, όπου έχει κατορθώσει να συγκροτήσει ισχυρούς πυρήνες για την υποψηφιότητά του.

Από την άλλη, ο Σωκράτης Φάμελλος χωλαίνει στην Κρήτη όπου και βρέθηκε χθες Παρασκευή, στο νομό Ηρακλείου συγκεκριμένα.

Ο κ. Πολάκης σήμερα, θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και εν συνεχεία στην Καβάλα και τη Δράμα. Tη Δευτέρα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στο μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας.

Ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί σήμερα Σάββατο στη Χαλκιδική, την Κυριακή στη Δράμα, τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button