Κόσμος

Ίλον Μασκ: Διαψεύδει δημοσίευμα της Washington Post που αναφέρει ότι εργάστηκε παράνομα στις ΗΠΑ

O δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ έσπευσε την Κυριακή (27/10) να διαψεύσει δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει εργαστεί παράνομα στις ΗΠΑ. 

«Είχα βίζα J-1 που στη συνέχεια μετατράπηκε σε H1-B,» ανέφερε στην πλατφόρμα του X.

Αφορμή για την αντίδρασή του στάθηκε ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (26/10) και ανέφερε ότι φέρεται να εργάστηκε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα σύντομο διάστημα τη δεκαετία του 1990, ενώ ανέπτυσσε μια νεοσύστατη επιχείρηση.

Η βίζα J-1 επιτρέπει σε ξένους φοιτητές να αποκτήσουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση στις ΗΠΑ, ενώ η H1-B βίζα προορίζεται για προσωρινή εργασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μασκ έφτασε στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας το 1995 για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, αλλά ποτέ δεν εγγράφηκε στις σπουδές του.

Αντίθετα, ανέπτυξε την εταιρεία λογισμικού Zip2, η οποία πουλήθηκε το 1999 για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Δύο ειδικοί στη μεταναστευτική νομοθεσία που επικαλείται η Washington Post δήλωσαν ότι ο Μασκ θα έπρεπε να ήταν εγγεγραμμένος σε πλήρες πρόγραμμα σπουδών προκειμένου να διατηρήσει έγκυρη άδεια εργασίας ως φοιτητής.

Ο ίδιος ο Μασκ, σε μια συνέντευξη του 2020 που επικαλείται η εφημερίδα, είχε δηλώσει: «Ημουν εκεί νόμιμα, αλλά έπρεπε να κάνω φοιτητική εργασία. Μου επιτράπηκε να εργάζομαι κάπως υποστηρικτικά».

Η Washington Post επικαλούμενη δύο πρώην συναδέλφους του Μασκ ανέφερε ότι θυμούνται ότι έλαβε άδεια εργασίας στις ΗΠΑ γύρω στο 1997.

Ο Μασκ στηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ εδώ και χρόνια παρουσιάζει τους μετανάστες ως εισβολείς και εγκληματίες και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (2017-2021) έλαβε αυστηρά μέτρα για να περιορίσει τη νόμιμη και παράνομη μετανάστευση.

Υποσχέθηκε ότι, εάν επανεκλεγεί, θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία των ΗΠΑ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button