Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Νέα απώλεια για το «τριφύλλι», «τσίμπησαν» το βαθμό οι «κίτρινοι»

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα «σκουπίδια» τα… δώρα που έκαναν μέσα στο Σαββατοκύριακο η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 στο ΟΑΚΑ, με τον εξαιρετικό φέτος Άρη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League κι έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει κι άλλο την απόσταση του απ’ τις πρώτες θέσεις.

Στον αντίποδα, ο Άρης που έμεινε αήττητος για άλλο ένα ματς, πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που τον έφερε προσωρινά μόνο πρώτο στη βαθμολογία, εν αναμονή του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ.

Σε δεινή θέση πλέον ο Ντιέγκο Αλόνσο, έπειτα απ’ τη νέα απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού και δεν αποκλείεται η ισοπαλία με τον Άρη να φέρει πλέον εξελίξεις στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού».

Στο 4’ ο Γερεμέγεφ έκλεψε ψηλά την μπάλα, κινήθηκε κάθετα και πλάσαρε στη γωνία απ’ το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κουέστα είχε καλή αντίληψη της φάσης και μπλόκαρε στη γωνία του. Τρία λεπτά αργότερα (7’), ο Μορόν έκλεψε με τη σειρά του έξω απ’ την περιοχή των «πράσινων», και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον κι έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια σε κόρνερ.

Η πίεση και η υπομονή που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του, επιβραβεύτηκε στο 33ο λεπτό. Από πολύ ωραίο ένα-δυο του Τετέ με τον Μπακασέτα, ο Βραζιλιάνος πάτησε στην περιοχή απέφυγε με εκπληκτική ντρίμπλα στην κίνηση τον Μπράμπετς και πλάσαρε τον Κουέστα, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ήλεγξε απόλυτα το ματς ως το φινάλε του ημιχρόνου, έχοντας αιχμή του δόρατος τον Τετέ, με τον Ίνγκασον να καταγράφει στο 45’+1’ την τελευταία τελική στο πρώτο 45λεπτο με την κεφαλιά του που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν από πολύ ωραία συνεργασία των Τετέ-Βαγιαννίδη και γύρισμα του τελευταίου, ο Βέλεθ πρόλαβε κι έδιωξε την τελευταία στιγμή στο 53’.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αράο με κεφαλιά από κόρνερ του Μπακασέτα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 55’ από νέα κόντρα επίθεση των «πράσινων», η μπάλα κατέληξε στον Τετέ από πολύ πλάγια θέση, αλλά το πλασέ του έφυγε εκτός εστίας.

Ο Φώτης Ιωαννίδης δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα στο 61’, είχε μία καλή ενέργεια από ασίστ του Μπακασέτα, όμως το τελείωμά του βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του Άρη, ενώ στο 69’ μετά από άλλο ένα τελείωμα του Τετέ μετά από πολύ καλό συνδυασμό των «πράσινων», ο Κουέστα μπλόκαρε στη γωνία του.

Ο Άρης είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 70’ με τον Μορόν που πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο πρώτος σκόρερ και του εφετινού πρωταθλήματος έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με δυνατό σουτ, έπειτα από πάσα του Σαβέριο.

Στο 81’ ο Ιωαννίδης έκανε εντυπωσιακή κίνηση αποφεύγοντας τρεις αμυντικούς του Άρη και πλάσαρε, αλλά ο Κουέστα έδιωξε εξαιρετικά, ενώ στο 90’+2’ ο Φαμπιάνο έκανε σπουδαίο τάκλιν μπροστά στον Ιωαννίδη, διατηρώντας το 1-1. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Τζούριτσιτς από τα πλάγια δεν βρήκε στόχο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1 και το κοινό του «τριφυλλιού» να ξεσπά στο φινάλε σε αποδοκιμασίες.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: 52’ Μλαντένοβιτς, 89’ Αράο – 28’ Μάγιο, 50’ Βέλεθ, 79’ Μπράμπετς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (72’ Ουναΐ), Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι (72’ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ (61’ Ιωαννίδης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ (75’ λ.τρ. Φαμπιάνο), Φρίντεκ (57’ Χουάνκαρ), Μόντσου, Σιφουέντες, Ντιαντί, Μάνου Γκαρθία (75’ Νταρίντα), Σίστο (57’ Σαβέριο), Μορόν (83’ Κουάισον).




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button