Οικονομία

Eπιδότηση ενοικίου μέσα από το Πρόγραμμα «Κάλυψη» – Ποιούς αφορά

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κάλυψη» μπορούν να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Το στεγαστικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της αύξησης των τιμών των ενοικίων αλλά και τη δυσκολία απόκτησης ενός δικού τους σπιτιού.

Η κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα σε απόλυτη προτεραιότητα και έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από προγράμματα τα οποία βοηθούν τους πολίτες όπως το ‘Σπίτι μου’, το ‘Ανακαινίζω-Νοικιάζω’ αλλά και το πρόγραμμα εύρεσης στέγης για τους άστεγους συμπολίτες μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πρόσθεσε ότι με το πρόγραμμα «Κάλυψη», πολίτες σε 44 Δήμους της χώρας και ιδίως οι πιο ευάλωτοι, διευκολύνονται στην εξεύρεση στέγης για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί, όριζαν πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα βρισκόμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώραςκαι αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

Ειδικότερα, στο Πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος:

  • Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες,
  • άτομα με αναπηρία άνω του 67%,
  • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,
  • μονογονεϊκές οικογένειες,
  • οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά,
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ,
  • γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς τα παιδιά τους,
  • άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button