πολιτική

Άρση ασυλίας Πολάκη μετά από μήνυση Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 224 υπέρ έναντι 46 κατά και 2 «παρών», σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών.

Η υπόθεση αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτησή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αποκαλεί τον υπουργό Υγείας «αδιευκρίνιστο» και «λαδέμπορα» και τον κατηγορεί για χρηματισμό από την Novartis.

Η συζήτηση επί της άρσης ασυλίας, που διεξήχθη στην Ολομέλεια, εξελίχθηκε σε έντονο διαξιφισμό των δύο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει ότι αξιοποίησε την μήνυση ως έσχατο μέσον που διαθέτει καθώς συκοφαντείται κατ’ εξακολούθηση κι ενώ όλες οι Αρχές, δικαστικές και φορολογικές της χώρας, τον έχουν αθωώσει και τον παρέδωσαν καθαρό στην κοινωνία και τον Παύλο Πολάκη να επιμένει ότι δεν παίρνει λέξη πίσω από τους χαρακτηρισμούς του προς τον υπουργό Υγείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «Δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, ο οποίος διασπάθισε δημόσιο χρήμα» και ανάφερε ελπίζει στη δίκη που θα γίνει να βρεθεί ένας δικαστής, ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης έτσι όπως μπήκαν οι Αμερικανοί δικαστές και το FBI το οποίο ανάγκασε επειδή τρεις ουσιώδεις και αξιόπιστοι μάρτυρες οι οποίοι έδωσαν κατάθεση κι εδώ και στην Αμερική, ανάγκασαν την Novartis να έρθει σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο επειδή πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην Ελλάδα χρηματίστηκαν για να στηρίξουν αυτή την εταιρεία.

Υποστήριξε ότι η πράξη αρχειοθέτησης του κ. Γεωργιάδη, στηρίζεται σε ένα παράλογο συλλογισμό ότι αυτοί οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι, ενώ ο εισαγγελέας Καψιμάλης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι ένοχος διότι ως υπουργός στράφηκε εναντίον της εταιρείας αυτής με την απόφαση που υπέγραψε.

Αποφάνθηκε, όπως είπε ότι «φάκελος δεν είναι βαρύς» ενώ έχει κατάθεση στην οποία δεν μπορούν να διευκρινιστούν 130 εκ. και 350 εκ. όπως και στον Δ. Αβραμόπουλο 1 εκ. ευρώ. «Ελπίζω να έχουμε έναν αδέκαστο δικαστή κι όχι σαν εκείνους που δέχτηκαν ότι ο Παπαντωνίου είναι αθώος διότι είχε μια θεία από τη Νιγηρία που του κατέθεσε 2 εκ. ευρώ στον λογαριασμό της Ελβετίας» είπε καταλήγοντας.

«Λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη μήνυση και να ζητήσω την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη, αλλά είναι το έσχατο μέσο καταφυγής για την εξεύρεση του δικαίου» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε ότι αν ο κ. Πολάκης ζητήσει συγγνώμη έστω και τώρα θα αποσύρει την μήνυση εναντίον του.

«Με έψαξαν τέσσερα χρόνια, μου άνοιξαν τους λογαριασμούς, έγινε αρχειοθέτηση με έψαξαν φορολογικά και όλες οι Αρχές της χώρας με παραδίδουν στην κοινωνία καθαρό, έρχεται ο κ. Πολάκης και συνεχίζει να με συκοφαντεί. Εγώ τί πρέπει να κάνω; Που να πάω; Στον Πάπα της Ρώμης, ή στον Πρόεδρο της Αμερικής;» συνέχισε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει την άρση της ασυλίας του βουλευτή του, ώστε να αποδειχθούν όλα στο δικαστήριο.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη περί «αξιόπιστων μαρτύρων» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο κ. Πολάκης θεωρεί αξιόπιστους μάρτυρες, ο ένας εκ των οποίων αναίρεσε την κατάθεσή του και ο άλλος είναι ακόμη στη φυλακή καταδικασμένος για απάτη.

Πιάνοντας το νήμα της υπόθεσης από την αρχή, σημείωσε ότι μετά από καταγγελίες εναντίον του, ξεκίνησε έλεγχος και υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει κοινοβουλευτική διερεύνηση των καταγγελιών και η τότε πλειοψηφία αρνήθηκε και θεώρησε ότι το μόνο αρμόδιο είναι το δικαστήριο να κρίνει την βασιμότητα αυτών. Αυτά τα τρία χρόνια, που διεξήχθη έρευνα από την κυρία Τουλουπάκη – “την οποία προφανώς και συμπαθείτε” είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, παρεμπιπτόντως – και έναν χρόνο από τον εισαγγελέα Καψιμάλη, έγινε έλεγχος των λογαριασμών του και όλων των μελών της οικογένειάς του, των εταιρειών του και υπήρξαν και καταθέσεις των πελατών του στην εταιρεία εκδόσεων που διαθέτει και η κυρία Τουλουπάκη δεν τον κάλεσε ποτέ σε εξηγήσεις, ενώ και ο κ. Καψιμάλης αρχειοθέτησε την υπόθεση.

Δεδομένου δε, ότι ο κ. Πολάκης, υποστηρίζει ότι η αρχειοθέτηση, δεν συνιστά αθώωση, ο υπουργός Υγείας, απάντησε ότι «οι νομικοί απλώς γελούν» με αυτό τον ισχυρισμό, καθώς διότι η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης. Εξήγησε ότι μιας αθωωτικής απόφασης προηγείται άσκηση δίωξης αν βρεθούν αποχρώσες ενδείξεις και κατόπιν γίνεται το δικαστήριο, ενώ για τον ίδιο δεν βρήκαν ούτε αποχρώσες ενδείξεις που αρκούν για να προβεί ένας εισαγγελέας σε κατηγορία για να ασκήσει δίωξη για να υπάρξει δίκη.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης, υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά κόμμα (ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την Όλγα Γεροβασίλη τότε) πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «διότι του βρήκαν αδιευκρίνιστα ποσά» για να ζητήσει να ανακληθεί η πράξη αρχειοθέτησης κι ως εκ τούτου ο υπουργός Υγείας εξήγησε «τι σημαίνει ο ορισμός αδιευκρίνιστο».

Όπως είπε πρόκειται για έσοδα τα οποία δεν προκύπτουν από την μισθοδοσία και χρήζουν διευκρίνησης. «Στην περίπτωσή μου είναι τα έσοδα από τις εταιρείες μου που δεν τις είχα ως υπουργός, αλλά πριν και έχοντας μία κληρονομήσει από την πατέρα μου, και οι οποίες όχι μόνο δεν αύξησαν τα έσοδά τους κατά την θητεία μου ως υπουργού, αλλά μείωσαν τα έσοδά τους. Με κάλεσαν τότε και έγινε έλεγχος. Και από αυτόν τον οικονομικό έλεγχο δεν προέκυψε ουδέν πρόστιμο από την εφορία» είπε και προσέθεσε τέλος πως τον έλεγχο τον έκανε η εφορία, διότι η οικονομική εισαγγελία δεν είναι αρμόδια για οικονομικά θέματα, παρά μόνο για ποινικά θέματα.

Προηγήθηκε ωστόσο έλεγχος αν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δηλαδή ποινικό ζήτημα και δεν βρέθηκαν καν αποχρώσες ενδείξεις.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button