Βάγια Νέστορα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα έλαβε ο τέταρτος συλληφθείς

Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα έλαβε ο 26χρονος φοιτητής, που φέρεται να είναι το πρόσωπο στο οποίο έδωσε ο 24χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, τα κλειδιά του σπιτιού, που λειτούργησε ως ορμητήριο, στην υπόθεση της φονικής εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα.
Τα δύο αυτά πρόσωπα, φέρονται να βρέθηκαν σε ένα καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο 24χρονος να παρέδωσε τα κλειδιά στον 26χρονο για να μείνει κάποιος φίλος του. Ο 24χρονος χωρίς να κάνει περαιτέρω ερωτήσεις, του έδωσε τα κλειδιά και εκείνος με τη σειρά του φαίνεται να είναι αυτός που τα παρέδωσε στον 29χρονο.
Ο 26χρονος κι ο 24χρονος γνωρίζονται από το Πανεπιστήμιο καθώς είναι και οι δύο φοιτητές.
Ο ανακριτής έβγαλε το σχετικό ένταλμα το πρωί της Πέμπτης και οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του.
Στη φυλακή οι τρεις μετά τις απολογίες τους
Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις του ιδιοκτήτη του σπιτιού και των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών. Και οι τρεις κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια.
Η δίωξη που ασκήθηκε και είναι in rem αφορά βαρύτατες πράξεις, όπως ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (τετελεσμένη και σε απόπειρα), τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, εμπρησμός κ.ά. Την προσωποποίηση των πράξεων θα αναλάβει η ανακρίτρια στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.
Η δικογραφία που χειρίζεται η δικαστική λειτουργός περιλαμβάνει τόσο τη δολοφονική επίθεση από την οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολυτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, όσο και τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν την ίδια μέρα στα σπίτια του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς και του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη.



