Κόσμος

Βραβεία «Taste Atlas»: Η ελληνική κουζίνα καλύτερη στον κόσμο για το 2024-25

Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά πλέον είναι και τυπικό. Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε στα βραβεία του «Taste Atlas», ως η καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-25, αφήνοντας πίσω την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες βρίσκονταν επίσης ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσουν τον τίτλο.

Ωστόσο, εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι χάρισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη για τις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο έχει ως εξής:

  1. Ελλάδα
  2. Ιταλία
  3. Μεξικό
  4. Ισπανία
  5. Πορτογαλία
  6. Τουρκία
  7. Ινδονησία
  8. Γαλλία
  9. Ιαπωνία
  10. Κίνα
  11. Πολωνία
  12. Ινδία
  13. ΗΠΑ
  14. Περού
  15. Σερβία
  16. Βραζιλία
  17. Κροατία
  18. Κολομβία
  19. Βιετνάμ
  20. Ουγγαρία

Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία είναι:

  1. Γραβιέρα Νάξου
  2. Σαγανάκι
  3. Παϊδάκια
  4. Γραβιέρα Κρήτης
  5. Κοντοσούβλι
  6. Τρίγωνα Πανοράματος
  7. Συμιακό γαριδάκι
  8. Σφέλα
  9. Αρσενικό Νάξου
  10. Μπουγάτσα




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button