Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στη διαδήλωση για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου

Στη διακρίβωση της δράσης δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων είχαν ρίξει βόμβες μολότοφ μετά το πέρας της μεγάλης διαδήλωσης στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου, προχώρησαν οι Αρχές.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο 18χρονων το πρωί της Δευτέρας (20/7) σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε ακόμη άτομα τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί.
Την έρευνα για την ταυτοποίησή τους έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας και σύμφωνα με αυτή, οι νεαροί «είχαν συστήσει και ενταχθεί σε δύο διαφορετικές και ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες με διακριτούς ρόλους (προπομπός, μεταφορέας, τσιλιαδόρος) και μεθοδολογία δράσης».
Τι βρέθηκε στην κατοχή τους
Ειδικότερα, το πρωί και το μεσημέρι της 28 Φεβρουαρίου, οι επτά κατηγορούμενοι, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τη συμπλήρωση τριών ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προσέγγισαν τα σημεία της συγκέντρωσης στο Κέντρο της Αθήνας, φέροντας εντός σακιδίων πλάτης οκτώ αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς, 14 βόμβες μολότοφ και τέσσερις κροτίδες.
Προκειμένου να μη συλληφθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή και πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους, απέκρυψαν τα ανωτέρω σακίδια με το περιεχόμενό τους σε στοές και άλλα σημεία, με σκοπό να επανακάμψουν και να τα παραλάβουν αργότερα.
Ωστόσο, τα σακίδια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εγκαίρως από τους αστυνομικούς.
Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
- ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων,
- δύο σουγιάδες,
- σιδερογροθιά,
- πτυσσόμενη ράβδος και
- φωτοβολίδα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



