Επικαιρότητα

Μετρήσεις στο ηφαίστειο της Καμένης από τον Ιούλιο του 2024 – Πολυπληθή τα όργανα παρακολούθησης

Με πολυπληθή όργανα παρακολουθούν από τον Ιούλιο του 2024 την ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Νέα Καμένη της Σαντορίνης οι επιστήμονες, σημειώνει η καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας Εύη Νομικού.

Σε ανάρτησή της, η κα Νομικού αναφέρεται στα εργαλεία που έχουν «ριχτεί στη μάχη» των γεωλογικών φαινομένων που παρατηρούνται στο νησί, στο πλαίσιο του Ερευνητικού προγράμματος «multimarex».

Ανάμεσα σε αυτά είναι οι υπέρυθρες υπερπτήσεις που διενεργήθηκαν στη Νέα Καμένη για τη σύγκριση της θερμικής ακτινοβολίας των φουμαρόλων και των περιοχών διάχυτης απαέρωσης, 12 συσκευές καταγραφής θερμοκρασίας στη Νέα Καμένη, αισθητήρας πίεσης-θερμοκρασίας-αγωγιμότητας σε θερμή πηγή.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα όργανα αυτά αναμένεται να αναλυθούν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει η ίδια, «τα ηφαίστεια μας στο χερσαίο κ υποθαλάσσιο χώρο πρέπει να παρακολουθούνται».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button