Μητσοτάκης: Αναγνωρίζω με θάρρος τα λάθη μου αλλά δεν θα δεχτώ να ισοπεδωθεί το κυβερνητικό έργο

Από τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν έλειψε και η αυτοκριτική λέγοντας ότι «έχει κάνει λάθη αλλά δεν θα δεχθεί να ισοπεδωθεί το κυβερνητικό έργο»
«Αναγνωρίζω με θάρρος τα λάθη μου και τα λάθη της κυβέρνησης αλλά δεν θα δεχτώ στοn βωμό αυτής της λελογισμένης αυτοκριτικής να ισοπεδωθεί ένα πολύ σημαντικό κυβερνητικό έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση σχετική με τα λάθη της κυβέρνησης.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός «όταν κυβερνάς θα κάνεις και λάθη. Και είναι πολύ καλύτερα τα λάθη αυτά να τα αναγνωρίζεις με θάρρος και να φροντίζεις να τα διορθώνεις. Διότι το χειρότερο λάθος είναι το επαναλαμβανόμενο. Ως προς το δημόσιο λόγο μου έχω προσπαθήσει να είμαι ειλικρινής και όσο γίνεται αυτοκριτικός».
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το οποίο είπε ότι ανέλαβε δράση αργότερα από ότι έπρεπε, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ταχύτητα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου. «Θεωρώ ότι έκανα αρκετή αυτοκριτική, αλλά άλλο το αυτομαστίγωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για να καταλήξει πως όταν «κάποιοι λένε ότι η Ελλάδα του 2019 ήταν καλύτερη από την Ελλάδα τού σήμερα αντιδρώ. Κοιτάξτε πού ήμασταν το 2019 και πού είμαστε το 2026».



