Κόσμος

Περίπου 600.000 Ρώσοι έχουν καταφύγει στο εξωτερικό από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 650.000 Ρώσοι έχουν μετακομίσει μόνιμα στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ανεξάρτητου ειδησεογραφικού ιστότοπου The Bell.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταναστεύσει στην Αρμενία (110.000), στο Καζακστάν και στο Ισραήλ (80.000), σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι Ρώσοι δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν σε αυτές τις χώρες.

Η Γερμανία είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους μετανάστες, με μια αύξηση άνω των 36.000 ανθρώπων, συγκριτικά με πριν από τον πόλεμο.

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Μόσχα για τον αριθμό των Ρώσων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο ιστότοπος Bell ισχυρίζεται ότι οι υπολογισμοί βασίζονται σε δεδομένα από μεταναστευτικές αρχές. Συνολικά, στον υπολογισμό συμπεριλήφθηκαν δεδομένα από περισσότερες από 70 χώρες, όπως άδειες διαμονής που εκδόθηκαν πρόσφατα ή αιτήσεις για πολιτικό άσυλο.

Ωστόσο, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι τα δεδομένα δεν είναι πλήρη, καθώς ορισμένες χώρες δημοφιλείς στους Ρώσους όπως η Ταϊλάνδη, το Αζερμπαϊτζάν και η Κύπρος δεν έχουν στείλει στοιχεία στην έρευνα.

Άλλες χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία μετακόμισαν και πολλοί Ρώσοι μετά την έναρξη του πολέμου, δεν συμπεριλήφθηκαν στον υπολογισμό.

Οι Ρώσοι που μετανάστευσαν είναι πιθανό να περιλαμβάνουν όχι μόνο επικριτές της ρωσικής εισβολής, αλλά και πολλούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται αλλού και επιθυμούν να παρακάμψουν κυρώσεις.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν καταφύγει στην Ευρώπη είναι σχετικά χαμηλός, εν μέρει επειδή η ΕΕ έκλεισε γρήγορα τα σύνορα στη Ρωσία.

Η αντίρρηση συνείδησης κατά της στράτευσης από μόνη της δεν θεωρείται λόγος για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Από τις χώρες της ΕΕ, μόνο η Ισπανία (+16.000) και η Γερμανία συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες χώρες προορισμού για Ρώσους μετανάστες.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button