«Πόλεμος» των μετεωρολόγων για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης – Οι αναρτήσεις τους
![](https://kontasas.gr/wp-content/uploads/2024/11/4e69ca5b-5250754-og-780x470.jpg)
Κόντρα ανάμεσα στους μετεωρολόγους για τον καιρό που θα έχει την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου προκάλεσε η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στην οποία αναρωτιέται μήπως ο καιρός θα είναι ο ίδιος με αυτόν του 2004 όπου μέσα σε λίγες ώρες όλη η χώρα είχε ντυθεί στα λευκά και είχε χιονίσει μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.
Οι μετεωρολόγοι Θοδωρής Κολυδάς και ΓιώργοςΤσατραφύλλιας με αναρτήσεις τους, στρέφονται κατά του Κλέαρχου Μαρουσάκη κατηγορώντας τον για «φτηνό εντυπωσιασμό» και «πρόγνωση της τσίκνας».
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στον ιστορικό «χιονιά» του Φεβρουαρίου 2004, όταν η Αττική και άλλες περιοχές της χώρας είχαν καλυφθεί από χιόνι.
«Λέτε 21 χρόνια μετά να ζήσουμε κάτι ανάλογο;», διερωτήθηκε ο μετεωρολόγος, προσθέτοντας: «Το παγκόσμιο μοντέλο μας ”Ηρακλής” εδώ και αρκετές ημέρες μας μεταφέρει αρκετά έντονα ένα ιδιαίτερα ψυχρό σενάριο για τη χώρα μας τη νέα εβδομάδα».
Αντιδρώντας στην ανάρτηση αυτή ο Θοδωρής Κολυδάς, με δική του ανάρτησή στο Facebook έγραψε με τίτλο:
«Η Τσικνοπέμπτη και η ”πρόγνωση” της τσίκνας!”, σχολιάζοντας με χιούμορ αλλά και αιχμηρό τρόπο: «Εμείς πρόγνωση καιρού από τώρα δεν κάνουμε για τότε και ούτε τάζουμε χιονιάδες. Βλέπετε, μας εμποδίζει η τσίκνα της ημέρας να “δούμε” τόσο μακριά! Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά, είναι τα υψηλά επίπεδα της …Χοληστερίνης».
Με τη σειρά του και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, επίσης μέσω Facebook, έκανε λόγο για «φτηνό εντυπωσιασμό», τονίζοντας ότι οι πληροφορίες για ισχυρό κύμα ψύχους την επόμενη Πέμπτη είναι «ανυπόστατες» και δεν έχουν «κανένα επιστημονικό υπόβαθρο».
Η αιχμηρή απάντηση Μαρουσάκη
Η απάντηση στις αναρτήσεις των μετεωρολόγων ήρθε από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος χωρίς να αναφέρει ονόματα έγραψε στο Facebook: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μα ούτε και να επηρεαστώ από συμπεριφορές ανθρώπων που τους κατακλύζει η ζήλια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία». Και κατέληξε με μια παροιμία: «Τι έχεις, καρυδιά μου, και παραπονιέσαι; Μη σε πετροβολούνε τα παιδιά; Είναι γιατί έχεις τα καρύδια…».
Η αντιπαράθεση μεταξύ των μετεωρολόγων έχει προκαλέσει αίσθηση και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με την αξιοπιστία των μακροπρόθεσμων προγνώσεων.