πολιτική

Γεραπετρίτης για καλώδιο: «Δεν χρειάζεται η έγκριση της Τουρκίας – Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο»

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης προς την Άγκυρα υπογραμμίζοντας ότι το καλώδιο της διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ δεν απαιτεί την άδεια της Τουρκία για να προσθέσει ότι η χώρα μας ετοιμάζεται για κάθε σενάριο. 

«Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές: Δεν απαιτεί την άδεια της Τουρκίας. Ούτε πρόκειται να ζητηθεί οποιαδήποτε άδεια της Τουρκίας. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα ζητήματα αυτά», είπε χαρακηριστικά.

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο. Από το πιο ήπιο το πιο έντονο αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν ανησυχούμε έχουμε βέβαια πολύ μεγάλη αυξημένη προσοχή στα ζητήματα αυτά. Εκείνο που κάνουμε με συνέπεια είναι να προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο», σημείωσε ακόμα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button