πολιτική

Κακλαμάνης προς Κωνσταντοπούλου: Δεν θα ανεχθώ παραπλανητική πολιτική και ψευδείς κατηγορίες

Με «αυστηρή προειδοποίηση» προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι «δεν θα ανεχθεί στην πλάτη του να κάνει την παραπλανητική πολιτική της, με καταγγελίες που δεν εδράζονται σε πραγματικά γεγονότα», αντέδρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, απέναντι στον «απίστευτο» ισχυρισμό της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «αποκρύπτεται ο πρωτότυπος σκληρός δίσκος με το περιεχόμενο της δικογραφίας για τα Τέμπη αλλά και ο φάκελος με τον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την έδρα έδωσε έντονη απάντηση στα όσα πρωτοφανή υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ούτε λίγο ούτε πολύ τα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία είναι διαθέσιμα προς τους βουλευτές παρήχθησαν στη Βουλή. Επίσης σε δήλωσή της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε επίσης ότι είναι άγνωστο ποιά πρόσωπα αντέγραψαν τον σκληρό δίσκο.

«Η αντιγραφή του πρωτότυπου σκληρού δίσκου που περιέχει την δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών, έγινε στη Βουλή και ο φάκελος με όλο το υλικό που διαβιβάστηκε στη Βουλή πρωτοκολλήθηκε», απάντησαν πηγές του προεδρείου της Βουλής, ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε και σήμερα στις αιτιάσεις της με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Βουλής, να παρέμβει από την Ολομέλεια για το θέμα.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε «εκ προοιμίου προσβλητικό και εξόχως ενοχλητικό με ταπεινά κίνητρα, το να μην εμπιστεύεται κάποιος τον Πρόεδρο της Βουλής, τον γενικό γραμματέα και τα υπηρεσιακά της στελέχη».

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους εκείνους που κουτοπόνηρα απεργάζονται άλλο ένα επεισόδιο συγκάλυψης, ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε την ευθύνη τους, για να παλεύουμε για την αλήθεια και για βέβαια για να φέρουμε επιτέλους τη Δικαιοσύνη», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε ακόμη, ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν είναι πρώτη φορά που θεωρεί ότι αποτελεί κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους συναδέλφους και εκτός του ρόλου του κατηγόρου όλων κατά συνήθεια και πάγια πρακτική κάνει κατάχρηση χρόνου στις ομιλίες και τις παρεμβάσεις της, κάτι που επίσης δεν θα γίνει πλέον ανεκτό. Μάλιστα επικαλέστηκε προς επίρρωση των λεγομένων του δύο πρόσφατα περιστατικά: Το πρώτο, έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα οπότε αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή της, με την ανοχή του προεδρείου, μίλησε 19 και 22 λεπτά αντιστοίχως, όταν ο προβλεπόμενος χρόνος, σύμφωνα με τον Κανονισμό,είναι δύο λεπτά η πρωτολογία και πέντε λεπτά δευτερολογία. Το δεύτερο, χθες στην Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε για περισσότερο από μία ώρα όταν ακόμη και ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας δικαιούται 15 λεπτά, με συνέπεια να αναβληθεί η επόμενη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην ίδια αίθουσα.

Προς αναμόρφωση του κανονισμού με «κόφτη» στα μικρόφωνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής, προανήγγειλε αναμόρφωση του Κανονισμού στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, με την εγκατάσταση αυτόματου «κόφτη» στα μικρόφωνα σε περιπτώσεις υπέρβασης του χρόνου, προκειμένου τέτοια περιστατικά κατάχρησης χρόνου να μην σημειώνονται. «Η τεχνολογία δεν υποκύπτει ούτε σε καταγγελίες, ούτε σε όποιον θεωρεί ότι είναι ανώτερος ή ο μόνος που αποκαλύπτει και παλεύει για την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε την ελπίδα η κυρία Κωνσταντοπούλου «να αντιληφθεί ότι είναι μόνον Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και όχι της Βουλής, όπως ήταν κάποτε» προσθέτοντας προειδοποιητικά πως «εάν δεν το αντιληφθεί, θα αναγκαστεί να το καταλάβει».

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία δεν ήταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα, εισήλθε στην Ολομέλεια και ζήτησε τον λόγο, όμως το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος την ενημέρωσε ότι ο λόγος θα της δοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων επί του νομοσχεδίου, που συζητείται, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στις τηλεοπτικές κάμερες στο Περιστύλιο η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής «σε ένδειξη πανικού» και «προφανώς κατ’ εντολή του κυρίου Μητσοτάκη επί 10 λεπτά προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι δηλαδή ο πρωτότυπος δίσκος δεν είναι προσβάσιμος στους βουλευτές, τα αρχεία δεν είναι πρωτότυπα… είναι δημιουργημένα πέντε μέρες αργότερα, ενώ πέταξαν τον φάκελο με τον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία στο Κοινοβούλιο».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button