Κόσμος

Πεζεσκιάν: Έτοιμο το Ιράν για ένα «αξιοπρεπές» πλαίσιο τερματισμού του πολέμου

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας να επιτύχει «αξιοπρεπές πλαίσιο» για τον τερματισμό του συνεχιζόμενου πολέμου και των περιφερειακών εντάσεων.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον εμίρη του Κατάρ, ο Πεζεσκιάν τόνισε ότι η Τεχεράνη έχει αποδείξει σταθερά τη δέσμευσή της στον διάλογο.

Ακόμη, κάλεσε την άλλη πλευρά να ανταποδώσει, επιδεικνύοντας πραγματική πολιτική βούληση και τηρώντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Παραμένουν ανοιχτά θέματα

Παρότι οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες επί ενός σχεδίου συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, παραμένουν ανοιχτά σημαντικά θέματα.

Ο Λευκός Οίκος, μετά τη ατελέσφορη χθεσινή δίωρη συνεδρίαση της κυβέρνησης Τραμπ όπου δεν ελήφθη απόφαση από τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) επί του προσχεδίου που φέρεται να έχει συμφωνηθεί ξεκαθάρισε ότι ο Τραμπ θα αποδεχθεί συμφωνία μόνο εφόσον είναι «καλή για την Αμερική» και τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» του προέδρου.

«Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα», ανέφερε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά τη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοινώσεις.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button