Επικαιρότητα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς… διακοπών – Άδειοι δρόμοι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου έδωσε στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ένα διαφορετικό πρόσωπο… Άδειοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα και ελάχιστη κίνηση ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Στην Αθήνα, οι συνήθως πολυσύχναστοι δρόμοι παρουσιάζουν αισθητά μειωμένη κίνηση, ενώ πολλά καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω της μεγάλης εορτής.

Άδειες λεωφόροι, ελάχιστα αυτοκίνητα και πολύ λιγότερος κόσμος συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ενώ ακόμη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς η εικόνα είναι διαφορετική, καθώς δεν παρατηρείται ο συνωστισμός των καθημερινών ημερών.

Όσοι κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα είναι κυρίως επισκέπτες και τουρίστες, οι οποίοι παραμένουν στην πόλη και απολαμβάνουν τους εμφανώς πιο ήρεμους ρυθμούς της.

Άδεια πόλη και η Θεσσαλονίκη

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει επίσης αδειάσει λόγω του Δεκαπενταύγουστου. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι εμφανώς άδειοι, με λιγότερα οχήματα και περιορισμένη παρουσία πεζών.

Από τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί κάτοικοι πήραν τον δρόμο προς τις παραλίες και τους ορεινούς προορισμούς, ενώ αρκετοί επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές του τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button