πολιτική

Γεωργιάδης: Η νέα πλατφόρμα εντοπίζει πιθανή παράβαση σε ιατρεία και άμεσα ξεκινάει έλεγχος του ΙΣA

Tο νέο σύστημα ελέγχου ιδιωτικών ιατρείων, με τη χρήση ΑΙ παρουσιάζει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως είχε προαναγγείλει, εξετάζεται να τοποθετηθεί ένας κωδικός QR στην είσοδο των ιατρείων, μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να διαπιστώνουν για ποιες υπηρεσίες είναι αδειοδοτημένο το συγκεκριμένο ιατρείο.

Ο ίδιος είπε ότι η εφαρμογή με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να έχουν όλη την πληροφορία για τα ιατρεία τα οποία επισκέπτονται είναι έτοιμη αλλά ότι λείπουν κάποιες περαιτέρω ενέργειες για να μπορέσει να είναι διαθέσιμη.

Ακόμη ανέφρε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση μία επιτροπής σε επίπεδο γενικού γραμματέα για να δούμε όλο το πλαίσιο για το πώς θα οριοθετήσουμε αυτό που λέμε γενετική ιατρική. Θα μας υποδείξει το πώς θα κινηθούμε για ένα πλαίσιο πιο σαφές.

Αναφερόμενος στη συνέχεια για τους ελέγχους του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι «δεν έχω καμία αρμοδιότητα ελέγχων, η ανθρωποφαγία στη χώρα δεν έχει όρια, ποτέ δεν καταργήθηκε το ΣΕΥΠ, αλλά ότι μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του στην ΕΑΔ».

«Πριν το τραγικό γεγονός, είχαμε ξεκινήσει τη συζήτηση για το πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ελεγκτικό μηχανισμό και στο υπουργείο, πλέον επιταχύνεται και σύντομα θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας. Για ελέγχους ΙΣΑ, η απόφαση να ελέγχουν τα πρωτοβάθμια ιατρεία δεν είναι δική μου απόφαση, ψηφίστηκε το 2011 από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν ισχύει ότι υπάρχει ατιμωρησία», σημείωσε ακόμη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button