Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν διαβάζει Truth Social – Τον κατηγορεί για παραβίαση της εκεχειρίας Τραμπ

Πυρά κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε τη Δευτέρα (12/10) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το βήμα του Φόρουμ Ασφαλείας της Πολωνίας, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει την αμερικανική στάση και την ανακοίνωση ενεργειακής εκεχειρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για ενεργειακή εκεχειρία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία ο Ζελένσκι τόνισε ότι χρειαζόμαστε αμερικανική πίεση προς τη Ρωσία – και όχι άρση κυρώσεων – ώστε να επιτύχουμε μια ενεργειακή εκεχειρία».
«Αν αυτόν τον χειμώνα η Ρωσία δεν συμφωνήσει σε μια ενεργειακή εκεχειρία, θα απαντήσουμε» προειδοποίησε, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας της Πολωνίας.
«Αμέσως μετά την ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social, η Ρωσία εξαπέλυσε στοχευμένο πλήγμα σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Χάρκοβο. Είναι σαφές ότι ο Πούτιν δεν διαβάζει Truth Social» παρατήρησε δηκτικά.
«Μάθαμε για την ενεργειακή εκεχειρία του Τραμπ από τα μέσα ενημέρωσης», αποκάλυψε ακόμη.
Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους συμμάχους του να αφιερώσουν χρόνο ώστε να διασφαλίσουν ότι η Ουάσιγκτον θα λάβει «ένα ξεκάθαρο μήνυμα».
«Απαιτείται πραγματικά μια ενεργειακή εκεχειρία και άλλα μέτρα για τη μείωση της κλιμάκωσης και τη διασφάλιση της ασφάλειας εδώ – στην πραγματικότητα, όχι μόνο στο Truth Social. Πρέπει να τερματίσουμε τον πόλεμο της Ρωσίας. Πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια. Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι υπάρχει ενεργειακή εκεχειρία ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο.
«Με άμεση ισχύ, κηρύσσεται “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ” στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει. Μην την παραβιάσετε! Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας στο θέμα αυτό», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.
Παρέμβαση Τουσκ
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του ίδιου φόρουμ ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
«Η Ουκρανία δεν θα λυγίσει και δεν θα εκφοβιστεί. Η Πολωνία δεν θα λυγίσει και δεν θα εκφοβιστεί.Η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος δεν θα λυγίσουν. Δεν θα εκφοβιστούν. Αυτό το μήνυμα πρέπει να ακουστεί σήμερα από κάθε πρωτεύουσα, από τη Βαρσοβία έως την Ουάσιγκτον», τόνισε.



