πολιτική

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Εξελέγη με επτά ψήφους υπέρ και ένα λευκό

Με επτά ψήφους υπέρ και ένα λευκό εξελέγη νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν το πρωί του Σαββάτου (18/7).

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα. Επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Νίκος Παππάς ενώ αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα και ο Γιάννης Μπουλέκος.

Πολάκης: «Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, αρκούμενος να πει στους δημοσιογράφους: «Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Παππάς: «Ψήφισα Δούρου, πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Πολάκη»

Εξερχόμενος από την αίθουσα της ψηφοφορίας για νέα πρόεδρο, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Ψήφισα Δούρου, πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Πολάκη».

Μοντέλο συλλογικής ηγεσίας μέχρι τις εκλογές

Να σημειωθεί ότι σε εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο κ. Παππάς τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου συλλογικής ηγεσίας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές.

«Η συγκρότηση συλλογικής ηγεσίας μέχρι τις εθνικές εκλογές αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή. Η συλλογική ηγεσία θα αναλάβει τον συνολικό συντονισμό της πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας ενόψει των εθνικών εκλογών. Αποστολή της δεν θα είναι μόνο ο εκλογικός σχεδιασμός. Θα είναι η οργάνωση της εξωστρέφειας του κόμματος, η ανάδειξη του προγράμματός μας και η διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής πολιτικής παρέμβασης σε ολόκληρη τη χώρα» ανέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης θα αναλάβει επικεφαλής του υπό ίδρυση τμήματος εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button