Κόσμος

Η NASA ανακοίνωσε τους αστροναύτες του Artemis III – Ιταλός ο πρώτος ευρωπαίος της αποστολής

Τα ονόματα των αστροναυτών που θα συμμετάσχουν στην επόμενη αποστολή του προγράμματος Artemis, ανακοίνωσε σήμερα (9/6) η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA)

Πρόκειται για τους Αμερικανούς Ράντι Μπρέσνικ, Φρανκ Ρούμπιο και Αντρέ Ντάγκλας, και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο, τον πρώτο ευρωπαίο αστροναύτη που θα συμμετάσχει στο φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει απώτερο σκοπό την επιστροφή αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης το 2028.

Η αποστολή Artemis III, το 2027, θα μοιάζει εν πολλοίς με εκείνη του Apollo 9 τον Μάρτιο του 1969, όταν τρεις αστροναύτες είχαν τεστάρει σεληνάκατο σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Τον Μάιο του ίδιου έτους, κατά την αποστολή Apollo 10, η σεληνάκατος δοκιμάστηκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, προτού οι αστροναύτες του Apollo 11 επιχειρήσουν τον Ιούλιο του 1969 την πρώτη προσελήνωση.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button