Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σήμερα έξι σταθμοί του μετρό – Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυξημένη επιφυλακή τίθενται οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη με απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της πόλης σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ενώ επηρεάζεται και η λειτουργία του μετρό.
Αναλυτικά, σε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα προχωράει η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται η πραγματοποίηση του συνόλου των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από τις 9:00 έως τις 21:00, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – Εθν. Αμύνης – Αγ. Δημητρίου – Στέλιου Δραγουμάνου – Γρ. Κολωνιάρη – Αγίων Πάντων – Γιαννιτσών – Ι Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, «καθώς από την πραγματοποίηση των εν λόγω συναθροίσεων, επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».
Σημειώνεται ότι στις 17:00 είναι προγραμματισμένη εκδήλωση του Ηλία Κασιδιάρη στο ξενοδοχείο Capsis.
Μία ώρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου κατά της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Κλειστοί έξι σταθμοί του μετρό
Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου έξι σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη Thema, κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών, οι έξι σταθμοί θα κλείσουν από τις 11.00 π.μ. Πρόκειται για τους σταθμούς «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», «Δημοκρατίας», «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας» , «Σιντριβάνι» και «Πανεπιστήμιο».
«Η ΤΗΕΜΑ ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για τον περιορισμό της διαθεσιμότητας του δικτύου, ο οποίος εφαρμόζεται για λόγους ανεξάρτητους από τον σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητά της. Αμέσως μόλις αρθεί η σχετική απαγόρευση το δίκτυο θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, όπως επιβάλλει ο εορταστικός χαρακτήρας της ημέρας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.



