Ινδία: Ξέθαψε την αδερφή του και την μετέφερε στην τράπεζα για να… αποδείξει ότι πέθανε

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία ενός άνδρα από την Ινδία, ο οποίος ξέθαψε τα λείψανα της αδελφής του και τα μετέφερε στο υποκατάστημα, καθώς η τράπεζα του αρνήθηκε την ανάληψη των χρημάτων που υπήρχαν στον λογαριασμό της, λέγοντας του ότι δεν είναι δυνατή η ανάληψη «από τρίτο πρόσωπο, χωρίς επαρκείς αποδείξεις».
Όταν ο άνδρας έφτασε με τη σορό, οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος κάλεσαν την τοπική αστυνομία για να χειριστούν το θέμα, ανέφερε η τράπεζα. Αφού μίλησε με τις αρχές, ο Μούντα έθαψε ξανά την αδερφή του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η αδερφή του Μούντα πέθανε πριν από δύο μήνες και είχε περίπου 19.300 ινδικές ρουπίες (περίπου 200 δολάρια) στον τραπεζικό της λογαριασμό.
Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι αναλφάβητος, έλαβε βοήθεια από την αστυνομία για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου, το οποίο θα του επιτρέψει να ανακτήσει τα χρήματα της οικογένειάς του.
«Έσκαψα τον τάφο και τους έφερα τον σκελετό της ως απόδειξη»
«Πήγα στην τράπεζα αρκετές φορές και οι άνθρωποι εκεί μου είπαν να φέρω την κάτοχο του λογαριασμού για να κάνει ανάληψη των χρημάτων που είχαν κατατεθεί στο όνομά της.
Παρόλο που τους είπα ότι ήταν νεκρή, δεν με άκουγαν και επέμεναν να την φέρω στην τράπεζα. Έσκαψα τον τάφο και τους έφερα τον σκελετό της ως απόδειξη του θανάτου της», δήλωσε ο Τζέτου Μούντα στα μέσα ενημέρωσης.
«Ήταν παρεξήγηση» λέει η τράπεζα
Μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που υποδήλωναν ότι η ίδια η τράπεζα είχε απαιτήσει από τον Μούντα να φέρει τη σορό της αδερφής του, η τράπεζα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ζήτησε τη φυσική της παρουσία και ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση προήλθε από παρεξήγηση σχετικά με τα επίσημα πρωτόκολλα.
«Δημιουργήθηκε αλγεινή κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής», ανέφερε η τράπεζα, επιμένοντας ότι το συμβάν οφείλεται στην «έλλειψη ενσυναίσθησης» και την άρνηση του άνδρα να ακολουθήσει τις πρέπουσες διαδικασίες. «Το αίτημά του θα το διαχειριστούμε κατά προτεραιότητα, μόλις εμφανίσει το πιστοποιητικό θανάτου», ανέφερε σε ανακοίνωση.



