Κόσμος

Ιταλία: Ακρωτηριάστηκαν δύο από τους τραυματίες τους οποίους χτύπησε σκόπιμα οδηγός στη Μοντένα

Σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων τους υποβλήθηκαν οι δύο από τους συνολικά τέσσερα σοβαρά τραυματίες τους οποίους χτύπησε στοχευμένα οδηγός οχήματος το απόγευμα του Σαββάτου σε κεντρικό σημείο της Μόντενα στην Ιταλία

Την ίδια στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει μια γυναίκα 55 ετών, η οποία συμπιέσθηκε μεταξύ του ΙΧ και βιτρίνας καταστήματος.

Επίσης άλλοι δυο τραυματίες, 52 και 69 ετών, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να ακυρώσει τη σημερινή, προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Κύπρο και πρόκειται να μεταβεί άμεσα στη Μόντενα.

Την πόλη θα επισκεφθεί, επίσης, και ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες που συνέβαλαν στη σύλληψη του Μαροκινού δράστη Σαλίμ Ελ Κούντρι.

Με ψυχικά προβλήματα ο οδηγός που χτύπησε τους πεζούς

O δήμαρχος της Μόντενα Μάσιμο Μετζέτι δήλωσε ότι ο Ελ Κούντρι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης του, από το 2022 μέχρι το 2024 παρουσίασε σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας.

Πρόσθεσε, δε, ότι «όλα φέρονται να οδηγούν προς μια ατομική πράξη, πέρα από τα όρια της λογικής». Ο τριάντα ενός ετών δράστης κατηγορείται για «διάπραξη σφαγής» από τις ιταλικές εισαγγελικές αρχές, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας της χώρας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button