Επικαιρότητα

Λασίθι: Κομμάτι πυραύλου ρωσικής κατασκευής το μεταλλικό αντικείμενο

Διευκρινίσεις για τον εντοπισμό μεταλλικού αντικειμένου στην Ελούντα Λασιθίου Κρήτης δίνει το ΓΕΣ.

Όπως αναφέρει είναι κομμάτι πυραύλου ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος που χρησιμοποιείται από το 1992 από τον Στρατό Ξηράς.

«Πρόκειται για απάρτιο από βληθέντα πύραυλο του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος OSA – AK. Tο εν λόγω σύστημα είναι ρωσικής κατασκευής και χρησιμοποιείται από τον Στρατό Ξηράς (από το 1992)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ η αντιμετώπιση του έχει αναληφθεί από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και δεν εγκυμονεί κίνδυνο.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στην παραλία Άγιος Αντώνιος Λασιθίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για θαλάσσια νάρκη διαμέτρου 30 εκατοστών, μη οξειδωμένη και άγνωστης προέλευσης.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Ελούντας και η αρμόδια υπηρεσία στρατού για την παραλαβή και εξουδετέρωσή της.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button