Μητσοτάκης για συνταξιούχους: «Στα 400 ευρώ η ενίσχυση για τους άνω των 65»

Σημαντική ήταν η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους. Η ετήσια ενίσχυση που καταβάλλεται τον Νοέμβριο αυξάνεται από τα 300 στα 400 ευρώ καθαρά και διευρύνεται σε όλους άνω των 65 ετών.
Συνεπώς, 2,2 δικαιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους αυξημένες, περίπου στο ποσό μιας εθνικής σύνταξης, ενώ στο μεταξύ έχει καταργηθεί η μείωση των συντάξεων χηρείας.
Με τις νέες ρυθμίσεις και τις αυξήσεις, μία συνταξιούχος με καθαρό μηνιαίο εισόδημα 823 ευρώ θα εισπράττει επιπλέον 208 ευρώ από την ετήσια αύξηση των συντάξεων και άλλα 400 ευρώ από την ετήσια στήριξη του Νοεμβρίου εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται πως το μέτρο αφορά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, περίπου στο 25% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Μέχρι τώρα η παρέμβαση κάλυπτε περί τους 1,87 εκατ. δικαιούχους, δηλαδή πάνω από το 70% του συνόλου.



