Οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν 30 μωρά κροκόδειλους σε τσάντα επιβάτη τρένου

Συνολικά 30 μικροί κροκόδειλοι βρέθηκαν σε τσάντα επιβάτη που ταξίδευε με τρένο από το Ασουάν στην Αλεξάνδρεια, ανέφεραν οι αιγυπτιακές αρχές, αποκαλύπτοντας μια απόπειρα παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.
Οι κροκόδειλοι, μήκους μεταξύ 20 και 25 εκατοστών, ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα μεγάλο μπλε πλαστικό δοχείο, το οποίο είχε τοποθετηθεί σε ισοθερμική τσάντα που μετέφερε τεχνικός κλιματισμού στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ασιούτ.
Η Διοίκηση του καταφυγίου Άγριας Ζωής Wadi Al-Assiuti ειδοποιήθηκε για την ανακάλυψη και συντονίστηκε με τις αρμόδιες αρχές για την έναρξη όλων των νομικών διαδικασιών.
Η υπουργός Τοπικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μανάλ Άουαντ, διέταξε τη σύσταση εξειδικευμένης επιτροπής από τον Τομέα των Φυσικών Αποθεμάτων για να επιβλέψει την υπόθεση, να αναλάβει την επιμέλεια των κροκοδείλων και να διασφαλίσει ότι θα λάβουν την κατάλληλη φροντίδα σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Ο Σερίφ Αμπντέλ Ραχίμ, Διευθύνων Σύμβουλος της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι οι κροκόδειλοι μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο Wadi Al-Assiuti ώστε να υποβληθούν σε κτηνιατρικό έλεγχο και να αξιολογηθεί η κατάστασή τους.
Οι κροκόδειλοι αναμένεται να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον στη Λίμνη Νάσερ στο Ασουάν, μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και ληφθεί η έγκριση από την αρμόδια εισαγγελική αρχή.



