Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Χάρακα της Λαυρεωτικής

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Πέμπτη 30/7 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Χάρακα Αττικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11.15 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές 27 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες και μηχάνημα έργου των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρίου.
Επιπλέον στις 11.22 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).
Σημειώνεται ότι για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής.



