Κόσμος

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς των Νήσων Τσάγκος παρακάμπτοντας τους Βρετανούς

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ένα σχέδιο για να αγοράσει από τον Μαυρίκιο τα νησιά Τσάγκος, παρακάμπτοντας την Βρετανία.

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν διαμορφώσει μια πρόταση για να παρακάμψουν τη Βρετανία και να συνάψουν τη δική τους συμφωνία για να πάρουν τον έλεγχο του Ντιέγκο Γκαρσία, αναφέρει στο δημοσίευμα.

Το εν λόγω σχέδιο είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται από τον Λευκό Οίκο στην περίπτωση που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παραχωρήσει στον Μαυρίκιο την κυριαρχία του αρχιπελάγους των Τσάγκος στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την Ντάουνινγκ Στριτ για την εξασφάλιση του μέλλοντος του Ντιέγκο Γκασρσία, αποκαλύπτει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από επικρίσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η βρετανική κυβέρνηση πάγωσε τον Απρίλιο τη συμφωνία για να παραχωρήσει στον Μαυρίκο την κυριαρχία των νησιών Τσάγκος, στα οποία βρίσκεται η αμερικανοβρετανική αεροπορική βάση Ντιέγκο Γκαρσία. Το Φεβρουάριο, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία αυτή «μεγάλο λάθος».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button