Οικονομία

Προς εβδομαδιαία άνοδο άνω του 2% οι τιμές του Brent

Προς εβδομαδιαία άνοδο άνω του 2% οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου Brent, παρότι διέκοψε το διήμερο ανοδικό σερί και υποχώρησε προς τα 105 δολάρια/βαρέλι, εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν εξετάζουν μια σταδιακή συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και στην άρση του αμερικανικού αποκλεισμού στα ιρανικά λιμάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με αξιωματούχους του Κατάρ να μεσολαβούν στις συνομιλίες.

Το Ιράν επιμένει ότι πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί συμφωνία, εκτός εάν οι ΗΠΑ χαλαρώσουν τη στρατιωτική πίεση και άρουν τον αποκλεισμό.

Παράλληλα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες με το Ιράν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη διαπραγμάτευσης, δεδομένης της ισχυρής θέσης τους μετά την εκστρατεία κυρώσεων και τον αποκλεισμό.

Στο μεταξύ, η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε, καθώς οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον πόλεων της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων του Γιανμπού και του Ταΐφ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button