Κόσμος

Στο «αέρα» η νέα αίθουσα χορού του Τραμπ στο Λευκό Οίκο – Εφετείο των ΗΠΑ μπλοκάρει τις εργασίες

Εφετείο στις ΗΠΑ μπλόκαρε την Παρασκευή (7/8) το έργο του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο, κόστους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι 350 εκατ ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια -με έδρα την Ουάσιγκτον- επικύρωσε προσωρινή δικαστική διαταγή που εξασφάλισε η οργάνωση National Trust for Historic Preservation.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση προσέφυγε στη δικαιοσύνη πέρυσι, αφού η κυβέρνηση κατεδάφισε την Ανατολική Πτέρυγα και ξεκίνησε την κατασκευή μιας αίθουσας χορού εμβαδού 8.360 τετραγωνικών μέτρων χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Ο δικαστής ανέστειλε επίσης για 14 ημέρες την ισχύ της διαταγής παύσης του έργου, προκειμένου να δοθεί στην κυβέρνηση Τραμπ η δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button