Επικαιρότητα

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα προσγειωθούν τα αεροσκάφη με τους 150 Έλληνες από το Τελ Αβίβ

Μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης (17/6) βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση του Υπουργείου Εξωτερικών με τη συνδρομή και του Υπουργείο Άμυνας που συνδράμει με μέσα και προσωπικό για την επιστροφή περίπου 150 Ελλήνων που είχαν εγκλωβιστεί στο Τελ Αβίβ μετά το ξέσπασμα του πολέμου με το Ιράν.

Οι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για μεταφέρθηκαν αρχικά από το Τελ Αβίβ στην Αίγυπτο με τρία πούλμαν και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταφερθούν στην Ελλάδα με αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με πτήση διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Συνολικά, υπάρχουν περίπου 4.000 Έλληνες που διαμένουν σε Ισραήλ, Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη, με τις προξενικές αρχές να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία μαζί τους, αλλά και με την Αθήνα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button