Ταϊβάν: Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση στην Ταϊπέι – Νεκρός ο δράστης

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, όταν ένα άτομο εκτόξευσε βόμβες καπνού σε σταθμό του μετρό στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.
Σύμφωνα με το Reuters, ο δράστης αυτοκτόνησε λίγο μετά την επίθεση, πέφτοντας από κτήριο της πόλης.
Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν, Τσο Τζουνγκ-τάι, επιβεβαίωσε την επίθεση με ανάρτησή του στο Facebook, ενώ ανέφερε πως ο δράστης είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο και εκκρεμή εντάλματα σύλληψης.
«Θα διερευνήσουμε το υπόβαθρό του και τις σχέσεις του για να κατανοήσουμε τα κίνητρά του», πρόσθεσε, κατονομάζοντας τον άνδρα μόνο με το επώνυμό του, Τσάνγκ.
Εκτός από τις βόμβες καπνού, ο δράστης φαίνεται πως κατείχε και βόμβες μολότοφ ενώ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, φορούσε επίσης κάτι σαν προστατευτικό γιλέκο και μάσκα.
«Φαίνεται ότι έριξε σκόπιμα βόμβες καπνού και χρησιμοποίησε ένα μακρύ μαχαίρι για να πραγματοποιήσει τις αδιάκριτες επιθέσεις του εναντίον περαστικών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας.



